Paket Aktivni oddih - Krožna kolesarska pot čez Nanos

  • 168.31€

  • 198.01€
  • Brez DDV: 137.96€
  • Blagovne znamke CEATM
  • Šifra: TUR20211002
  • Razpoložljivost: Na zalogi

Razpoložljive možnosti

Preživite aktiven vikend na Nanosu!

Nanos je priljubljena točka za kolesarje. Opazovanje in spoznavanje planote s kolesom je nadvse zanimivo doživetje za kolesarske navdušence, saj je pobočje prilagojeno za ljudi z različnimi kondicijskimi sposobnostmi. Primerno je tako za družinsko kolesarjenje kot  tudi za bolj aktivne, rekreativne kolesarje. Za gorske kolesarje priporočamo predvsem razgibane gozdne poti, z veliko strmimi ovinki in adrenalinskimi spusti v dolino.

Odlična izhodiščna točka za kolesarjenje je vas Dolga poljana, ki leži na prisojni strani Vipavske doline, med Ajdovščino in Vipavo. Lahko pa se na kolesarsko krožno pot čez Nanos podamo tudi iz samega mesta Vipava, od koder nas skozi drevored pot pelje do vasi Podnanos. Tam se pot odcepi na levo in zavije proti Nanosu. Po 8 km dolgi asfaltni cesti prispemo do lovske koče Nanos. Od tu naprej nadaljujemo vzpon po makedamski cesti na sam vrh Nanosa, kjer kraljuje Vojkova koča. Tu nas pričakajo odlične lokalne jedi in debrote in dihjemajoči razgledi. Z vrha Nanosa se nam odpira pogled na Vipavsko dolino, Kras, Jadransko morje, Ljubljansko kotlino in Julijske Alpe. Od tu se zdi, kot da nam cela Slovenija leži na dlani.

Po krajšem postanku se nato spustimo proti zahodu v smeri priljubljene turistične kmetije Abram ter nato skozi bukov gozd proti Sanaborju, od koder nadaljujemo spust v vas Vrhpolje, ki je znana po pridelavi odličnega vina. Nato nas krožna kolesarska pot zopet vrne na našo izhodiščno točko, bodisi v Vipavo, ali pa se odpeljemo še malo dlje in se vrnemo nazaj na Dolgo poljano.

Za podrobnejše informacije o krožni kolsearski poti čez Nanos si poglejte Zemljevid krožne poti Nanos.

Za možnost nočitve nam pišite.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Captcha