Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).
Splošne pogoje si lahko prenesete v pdf formatu s klikom TUKAJ

Varovanje osebnih podatkov
V CEATM Shop skrbimo za varovanje osebnih podatkov naših strank. Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj (Politika varstva osebnih podatkov).

Partnerska mreža
V spletni trgovini se prodajajo izdelki in storitve partnerske mreže. Pri vsakem izdelku ali storitvi je navedeno, kdo je proizvajalec oz. izvajalec storitve. Člani partnerske mreže so navedeni tukaj. 
Če bi želeli tudi vi prodajati vaše izdelke in storitve nam pišite na info@ceatm.org. 

Katalog artiklov
Spletna trgovina je razdeljena na več sklopov artiklov. Vse kategorije, razen rabljene opreme, vsebujejo nove artikle oz. storitve.
Artikli se delijo na Poslovne storitve; Izobraževanje; Literatura; Turizem; Izdelki.

Vrste uporabnikov
Z registracijo na www.ceatm.com  postanete član spletne trgovine CEATM Shop. Pravico do nakupa v spletni trgovini CEATM Shop  imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.
Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadar koli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Starost
CEATM Shop lahko uporabljajo polnoletne osebe. V kolikor niste polnoletna oseba, nimate pravice prenesti aplikacije, se registrirati in ustvariti računa brez dovoljenja zakonitega zastopnika. V tem primeru je zakoniti zastopnik odgovoren za vsa dejanja mladoletne osebe. Če ste mladoletna oseba in nimate dovoljenja zakonitega zastopnika za uporabo spletne strani prenehajte in odstranite aplikacijo.

Z uporabo spletne strani ali aplikacije jamčite, da ste polnoletna oseba ali mladoletna oseba z dovoljenjem zakonitega zastopnika. V kolikor ta informacija ni resnična, CEATM d.o.o. ni odgovoren za Vaša dejanja.

CEATM Shop Vas lahko kadar koli kontaktira in zahteva, da svojo starost dokažete s fotokopijo osebne izkaznice ali enakovrednim dokumentom. V kolikor zavrnete dokazovanje identitete, si CEATM d.o.o. pridržuje pravico do zaprtja Vašega uporabniškega profila in nadaljnja uporaba naših storitev in aplikacije ne bo mogoča.

Za prodajo ali nakup proizvoda preko aplikacije potrebujejo mladoletni uporabniki posebno dovoljenje zakonitega zastopnika.

Postopek registracije
V okno za registracijo vpišemo:
e-mail naslov
telefon
uporabniško ime
željeno geslo
Po zaključenem postopku prejmete obvestilo na elektronsko pošto o tem, da ste se uspešno prijavili.

Dostopnost informacij
CEATM Shop se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
5. pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
7. način plačila in dostave,
8. časovno veljavnost ponudbe,
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini CEATM Shop lahko ažurirajo in spreminjajo. Cena v spletni trgovini CEATM Shop je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.  Cena se lahko spremeni le, če stranka koristi kupon za popust.

Cene intelektualnih storitev so za predpripravljene pakete. V kolikor med predpripravljenimi paketi ne najdete ustreznega nam pišite in vam ga bomo pripravili. Z nakupom tega artikla ne boste še zakupili storitve, ampak boste s tem izrazili namero in se vam bomo javili, da vam pripravimo natančno ponudbo. Z vašo izraženo namero bomo vedeli kakšen obseg storitve bi želeli.

Določeni artikli, ki so povezani s 15-minutnim svetovanjem imajo vrednost 0 EUR.
V kolikor se kupec ne odzove na predlagane termine svetovanja, prodajalec do kupca nima več nobenih obveznosti.

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med CEATM d.o.o.  in kupcem je v spletni trgovini CEATM Shop sklenjena v trenutku, ko CEATM Shop kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka naprej so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za CEATM d.o.o. kot za kupca.
Kupoprodajna pogodba (tj. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku CEATM d.o.o., in sicer na CEATM Shop in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. 

Rok dostave 
Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 13. uro, odpošljemo že isti dan v primeru plačila po povzetju, preko Paypala. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji prvi delovni dan. Pri izdelkih in storitvah, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta. 
V primeru naročila virtualnega e-izdelka, le-tega prejmete v roku nekaj ur po prejetju vašega nakazila. E-izdelke prejmete na elektronski naslov, ki ste ga vpisali ob oddaji naročila in v svoj uporabniški račun na www.ceatm.com

Načini plačil
Spletna trgovina CEATM Shop omogoča naslednje načine plačila:
z gotovino ob prevzemu preko Pošte Slovenije, 
po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
s Paypalom na račun podjetja.

Vrednostni boni CEATM Shop
Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga CEATM Shop proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec (CEATM Shop d.o.o.) pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine CEATM Shop.
Vrednostni bon je moč kupiti v spletni trgovini CEATM Shop. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj lahko za pomoč pišete na info@ceatm.si. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.
Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona.
Uporaba vrednostnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje ''darilna kartica'' vpišite 8-mestno kodo darilne kartice in kliknite ''uporabi darilno kartico''. Vrednost kartice se vam odšteje od končnega zneska košarice.
Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več vrednostnih bonov in ene kode za popust.

Kode za popust 
Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine CEATM Shop. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu CEATM Shop ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.
Uporaba kode za popust:
Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
Na zaključku blagajne v okence ''promocijska koda'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''potrdi''.
Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa
I. Izbira izdelka: na spletni strani www.ceatm.com si izberite izdelek ali storitev in kliknite na povezavo ''Dodaj v košarico''. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ''Nadaljuj z nakupovanjem '' in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ''Zaključi nakup'' in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: na spletni strani www.ceatm.com se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ''odstrani''. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ''Nadaljujte z nakupi''. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica: za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.
1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
2. Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med Pošto Slovenije ali osebnim prevzemov na sedežu CEATM v Dolgi Poljani.
3. Način plačila: Izbira se lahko med tremi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu in Paypal plačilo.
4. Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

IV. Zaključek naročila: uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.''

Postopek obveščanja o nakupu
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu CEATM Shop so na spletni strani CEATM Shop vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
CEATM Shop lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@ceatm.org) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ
Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: CEATM d.o.o., Dolga Poljana 57, 5271 Vipava, SI Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Garancija
Garancija je pravica kupca, ki jo uveljavlja, kadar blago ne deluje brezhibno ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu. Garancijo podrobneje določa Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot), določila o garanciji pa (razen pravic iz 21. člena ZVPot) veljajo tudi, ko je kupec pravna oseba.
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.
Rabljeni izdelki so artilki, ki so bili že v uporabi. V samem opisu je opisano njihovo stanje. Na te artikle se ne prizna garancija in so kupljeni po sistemu videno-kupljeno.
Več informacij si oglejte na strani s Politiko vračil in na strani O izdelkih.

Odgovornost za stvarne napake
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost
CEATM Shop uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.
Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec CEATM Shop in PayWiser (Intech d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, Slovenija). Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku spletne trgovine CEATM Shop.

Komunikacija
CEATM Shop bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
pošiljatelj bo jasno razviden,
različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo CEATM Shop izrecno spoštoval.

Ocene, mnenja in priporočila
Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjena skupnosti vseh uporabnikov.
CEATM Shop omogoča, da mnenje napiše kateri koli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih CEATM Shop pregleda. CEATM Shop ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakor koli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni spletne trgovine CEATM Shop ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in spletni trgovini CEATM Shop dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. CEATM Shop ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za kateri koli namen, ki je v poslovnem interesu CEATM d.o.o., vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na CEATM d.o.o.

Pravno obvestilo 
Spletna trgovina CEATM Shop in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani, razen tam kjer je posebej navedeno drugače, so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti
CEATM Shop se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da CEATM Shop včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo CEATM Shop kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori
CEATM Shop spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. CEATM Shop se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@ceatm.org. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. CEATM Shop bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
CEATM Shop se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si CEATM Shop prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. CEATM Shop, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.