Informacije o piškotkih in povezanih tehnologijah

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. S pomočjo piškotkov lahko uporabnikom zagotavljamo optimalno uporabo vseh funkcionalnosti in boljšo uporabniško izkušnjo. CEATM Shop storitve vsebujejo piškotke. Piškotke lahko uporabljamo za delovanje same platforme CEATM Shop, objavo malih oglasov, prikaz komercialnih vsebin in izvajanje analitike. Ta Pravila in pogoji uporabe pokrivajo piškotke, ki se uporabljajo z naše strani. Imate možnost, da bodisi sprejmete ali zavrnete uporabo piškotkov na spletni strani (če ste že registrirani pri nas ali ne), tako da kliknete se/ne strinjam na pojavnem oknu povezanem z uporabo piškotkov. Običajno lahko nastavite vaš brskalnik, da ne sprejema piškotkov. Vendar pa lahko zavrnjena uporaba piškotkov omeji dostop do nekaterih funkcij na spletni strani. Na primer, lahko imate težave pri prijavi ali uporabi nekaterih interaktivnih funkcij spletne strani. Piškotki, ki jih uporablja CEATM Shop platforma so razdeljeni v naslednje kategorije:

Obvezni piškotki

Ti piškotki so nujni za samo delovanje celotne platforme CEATM Shop. V kolikor se ne strinjate z uporabo le-teh nemudoma nehajte uporabljati naše storitve. V primeru, da ste že uporabnik in se ne strinjate s temi piškotki nam lahko pošljete zahtevo za izbris vašega uporabniškega računa na info@ceatm.org.

Analitika

Analitični piškotki se uporabljajo za anonimno spremljanje statistike obiska. Ta statistika in analitika je ključnega pomena za zagotavljanje odlične uporabniške izkušnje naših storitev kot tudi za razvoj izboljšav in novih funkcionalnosti.

Oglaševanje

Piškotki za namene oglaševanja se uporabljajo z namenom, da bi se vam prikazovali komercialni oglasi, ki bi vam lahko bili še posebej zanimivi.

Ob prvem obisku spletne strani CEATM Shop boste morali označiti s katerimi piškotki se strinjate. Vse spremembe boste lahko kadarkoli urejali in spreminjali preko vašega uporabniškega profila.


E-mail novice

CEATM Shop platforma omogoča pošiljanje različnih tipov e-mail obveščanja in potisnih sporočil svojim uporabnikom. Uporabnik ima možnost, da se lahko kadar koli prijavi/odjavi od le-teh preko svojega profila na spletni strani ali mobilni aplikaciji CEATM Shop. Prijava na različna obveščanja preko e-mail novic ali potisnih sporočil v nobenem primeru ne vpliva na nabor funkcionalnosti. V vsakem primeru lahko vsak uporabnik CEATM Shop platforme koristi vse funkcionalnosti, ki jih CEATM Shop platforma zajema in ponuja.

CEATM Shop novice: v to rubriko spadajo vsa obvestila in sporočila, ki so vezana na novosti na sami CEATM Shop platformi in spremembe delovanja. Skratka o vsem, kar je pomembno in uporabno za uporabnike naše storitve.

Obvestila o ponudnikih in akcijah: sem spadajo obvestila o aktualnih ponudbah izbranih ponudnikov izdelkov in storitev. Obvestila vsebujejo podatke o ponudniku in selekcijo njihovih izdelkov, ki bi vas lahko zanimali.

Oglasna obvestila in sporočila: Pod to rubriko spadajo oglasna sporočila vezana na storitve in izdelke, katere lahko ponujajo drugi poslovni partnerji CEAM d.o.o. Tukaj lahko pridobite informacije o morebitnih akcijah.


Upoštevajte, da tudi če se odjavite od prejemanja komercialnih sporočil, lahko od CEATM Shop še vedno prejmete administrativna sporočila, kot so potrdila o transakciji, informiranje o stanju naročil, obvestila o dejavnosti računa (npr. potrditve računa, spremembe gesla itd.), in vse druge pomembne objave, ki so sistemskega izvora in so pomembne za samo delovanje platforme.


Politika varstva osebnih podatkov

O politiki varstva osebnih podatkov si lahko preberete TUKAJ (Politika varstva osebnih podatkov).

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerih koli osebnih podatkov, ki jo izvaja družba CEATM d.o.o. (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.


Podatki o upravljavcu:

CEATM d.o.o. Poslovno svetovanje in turistično posredništvo d.o.o.

Dolga Poljana 57

5271 Vipava

SI Slovenija

DŠ: ID 44284063

Matična številka: 6352600000

Telefon: 051313221

E-mail: info@ceatm.org/sales@ceatm.org 


Katere osebne podatke obdelujemo

Za namene registracije profila:

e-mail naslov

telefon

uporabniško ime

željeno geslo


Za opravljanje nakupov z opcijo dostave naročenih izdelkov na dom:

ime in priimek/podjetje

naslov

kraj in poštna številka

osnovni kontaktni podatki (ime, telefonska številka, e-naslov); 

podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.)

podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili).


Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago)

kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;

kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete;

kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).


Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;

sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;

tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte in SMS sporočil);

za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;

za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani.


Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osnovne osebne podatke hranimo več čas, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki so potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma jih pripisati vam.


Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila). Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.


Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven družbe CEATM Shop d.o.o. razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t. i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

ponudniki storitev marketinga;

ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;

ponudniki pošiljanja SMS sporočil;

ponudniki programerskih rešitev;

dostavne službe. 


Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).


Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:

da od nas kadarkoli zahtevate: potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;

dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;

eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;

popravek netočnih osebnih podatkov;

omejitev obdelave, kadar:

oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;

je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;

osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;

izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;

izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;

prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;

da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.


Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na kateri koli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

 

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Posodobljeno: 15. 9. 2021.